Romanian English French German Hungarian Italian

Parodontologie

Imprimare PDF

parodontologie deva, dentist deva, cabinet stomatologic deva

Boala parodontala este o boala care ataca radacina dintilor (in multe cazuri sanatosi) si uneori chiar si osul maxilar sau mandibular, o boala a membranei periodontale (a gingiei) ce se manifesta in majoritatea cazurilor prin mobilizarea precoce a dintilor.
Etapa premergatoare bolii parodontale este gingivita. Gingivita evolueaza spre paradontita, consecutiv aparand resorbtia osoasa si pungile paradontale.
Aceasta imbolnavire prin inflamare a gingiei si a aparatului dento-alveolar se datoreaza acumularilor la baza dintelui de depozite denumite si placa, in care traiesc bacterii. Urmarea actiunii bacteriene va fi inflamarea gingiei. In timp tesuturile de sustinere ale dintilor se deterioreaza favorizand aparitia pungilor gingivale.
Prin pierderea de substanta osoasa datorata inaintarii inflamatiei, dintii isi pot pierde stabilitatea devenind mobili. Semnele clinice precum singerarile gingivale, durerile difuze si nelocalizate la nivelul tuturor dintilor, halena (mirosul neplacut la nivelul cavitatii bucale) trebuie sa atraga atentia pacientilor asupra declansarii unei boli a tesuturilor care fixeaza dintii in os, denumite generic boli parodontale.

Numai tratamentul adecvat poate STOPA procesul de distrugere a aparatului sustinator al dintelui. Statisticile arata ca boala parodontala cauzeaza la fel de multe pierderi ale dintilor ca si cariile.

Scopul tratamentului este:
- de a elimina pungile parodontale
- de a imbunatati suportul osos alveolar
- de a obtine o cavitate bucala care sa fie usor de intretinut si mentinuta fara placa bacteriana.

Click aici pentru a va face o programare online la dentist deva