Romanian English French German Hungarian Italian

Prophy Jet

Imprimare PDF

dentist deva, prophy jet deva, cabinet stomatologic deva, curatentie stomatologica

Este un dispozitiv pentru profilaxia dentara , care utilizeaza apa , aer si pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a indeparta petele, placa si depozitele moi de pe suprafetele dintilor.

Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor igienizate.

Utilizari:
- curatarea suprafetelor ocluzale inaintea sigilarilor , se pot obtine rezultate si cu periutele si pasta abraziva dar  nu la fel.
- se curata cu eficienta maxima coloratiile extrinseci, pentru indepartarea carora s-ar "abuza" de ultrasunete, in special in 1/3 cervicala, sensibila si cu smalt foarte subtire . (cafea, vin rosu, bacterii cromogene, ce produc pe suprafetele dentare acele coloratii negre).
- de asemenea, la finalul detartrajului cu us, se foloseste prophyflexul/air flow-ul  in scopul lustruirii finale.
- mai mult decat atat, indeparteaza foarte eficient coloratiile prezente interdentar, lucru care nu  poate fi realizat nici cu us si nici periutele si pasta abraziva.
- curatarea/sablarea bonturilor inaintea cimentarii de durata.
-mai este folosit si atunci cand nu se cunoaste in ce faza de dezintegrare e smaltul, si se face o "sondare" cu jetul de bicarbonat.
- pentru igienizarea suprafetelor dentare inaintea aplicarii bracket-urilor.

Prophy Jet-ul este folosit in general, pt curatarea eficienta a suprafetelor dentare, inaintea manoperelor de gravaj acid/colare, de orice fel .

Click aici pentru a va face o programare online la dentist deva